Veelgestelde vragen

1: Wat houdt Personal Training precies in?
A: Personal Training houdt in dat je 1 op 1 begeleid wordt tijdens je training. Onze personal trainers hebben alle kennis in huis om jou op een veilige en verantwoorde manier maar vooral ook met veel plezier te trainen. Tijdens de training krijg je de volledige aandacht en leer je tevens hoe je met de juiste houding en techniek kunt sporten. Een Personal trainer wordt ook veel ingezet als stok achter de deur zodat de cliënt op een gemotiveerde wijze regelmatig in beweging blijft. PT is een goede manier om aan je fysiek/mentale gezondheid te werken met een minimale kans op afhaken.

2: Waarin word je begeleid?
A: Wij begeleiden je met je algehele gezondheid door middel van training, voeding en levensstijl. Tijdens het vrijblijvend gesprek zullen wij je verwachtingen en wensen bespreken. Wij beschikken over een team van goed gekwalificeerde health & fitness professionals en een netwerk van deskundigen vanuit andere disciplines. Wij kunnen je ook helpen aan een goed voedingsplan, doorverwijzen naar een van onze specialisten voor een fysiotherapeutisch onderzoek of het verrichten van een preventief gezondheidsonderzoek bij een van onze aangesloten medische klinieken.

3: Zijn er andere mogelijkheden als ik toch besluit liever alleen te sporten?
A: Jazeker, wij kunnen je ook helpen aan een effectief personal training schema waarmee je zelfstanding bij een sportschool, buiten of zelfs thuis kunt sporten. We kunnen samen een plan van aanpak opstellen en de termijn bespreken voor een nieuw programma, bijvoorbeeld om de 6-8 weken.

4: Zit ik vast aan een contract?
A: Nee, we zijn heel flexibel en hanteren geen abonnementsvormen of inschrijfkosten. Je betaalt per training of koopt een rittenkaart en kunt te allen tijde stoppen.

5: Wat zijn de voordelen van Personal Training eigenlijk?
A: Om een aantal voordelen te noemen:
– Een ‘stok achter de deur’. Door frequent af te spreken voor een trainingssessie bouw je een bepaalde beweegritme op, zul je het langer volhouden om te blijven sporten en om aan je persoonlijke doelen te werken.
– Verzekerd van veilig en blessurevrij trainen onder deskundige begeleiding.
– Beter en sneller resultaat door trainingseffectiviteit.
– Meer plezier in sporten!
– Lekkerder in je vel zitten, fitter voelen in zeer korte tijd!

6: Kan ik Personal Training combineren met andere sporten?
A: Dit is zeker goed mogelijk. Wij kunnen zelfs naast je fitness doelstellingen ook sportspeficiek trainen. Bijvoorbeeld voor een betere slagkracht en/of coördinatie bij tennis/golf of meer wendbaarheid en optreksnelheid bij voetbal of een beter uithoudingsvermogen met andere sporten.

7: Kan ik een overzicht zien van jullie trainingsaanbod?
A: Onder het menu “Diensten” vind je een overzicht van alle trainingen en mogelijkheden.

8: Kan ik een vrijblijvend gesprek aanvragen en achteraf beslissen of dit iets voor mij is?
A: Via de website kun je via het contactformulier, per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen en een vrijblijvend gesprek aanvragen. Onder het genot van een kopje koffie of thee leggen wij je graag uit wat we voor jou kunnen betekenen. Tijdens de behoeftebepaling bespreken we jouw wensen en verwachtingen. Uiteraard is er gelegenheid om al je vragen te stellen, waar wij graag antwoord op geven.

9: Ik ben een buitensporter, is Personal Training iets voor mij?
A: Ook voor de buitensporter zijn er mogelijkheden. Denk aan meer variatie in je looptraining of het aanvullen met extra training met bijvoorbeeld interval, acceleratietechnieken, stretchtechnieken en ontspanningsoefeningen.

10: Ik speel golf en zou graag aan mijn swingkracht en coördinatie willen werken, kan dit ook bij jullie?
A: Dit valt onder sportspecifieke training. Hier kunnen wij je uiteraard bij helpen. Om orthopedische klachten te voorkomen leren wij je hoe je kunt trainen om het lichaam meer in balans te krijgen. Het is namelijk niet goed om jarenlang A-symmetrisch te bewegen, dat genereert spierdisbalans. Elke keer dezelfde richting op swingen of voornamelijk dezelfde spiergroepen (A-symmetrisch) aanspreken vergroot op den duur de kans op o.a. lage rugklachten wat uiteindelijk weer kan leiden tot chronische (lage) rugklachten. Qua sporten geldt dit bijvoorbeeld voor tennis, squash, golf en speerwerpen om een paar voorbeelden te noemen.

11: Ik las op jullie website het woord “functioneel trainen”. Wat houdt dit precies in?
A: Functioneel trainen is een geïntegreerde training die bestaat uit oefeningen die zowel de dagelijkse bewegingspatronen nabootsen als de combinatie van kracht, stabiliteit, mobiliteit en balans bieden. Hierbij worden zowel de esthetisch zichtbare spieren (we willen er tenslotte ook goed uitzien) maar ook de onderliggende stabiliteitspieren die zorgdragen voor een goede romp en bekkenstabiliteit (verminderen danwel voorkomen van lage rugklachten) getraind met als gevolg het verbeteren van het postuur.

12: Ik zou wel graag willen trainen maar ik voel me nogal onzeker en wil niet dat mensen mij aanstaren tijdens sporten..hebben jullie hier een oplossing voor?
A: Als je bij ons komt sporten heb je alle privacy en kun je discreet sporten. Je traint in een speciaal ingerichte studio voor 1 op 1 training. Het is dus geen sportschool waar veel mensen rondlopen. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken!

13: Ik wil het graag simpel houden. Kan ik me gewoon aanmelden en direct beginnen met een Personal Training? 
A: Jazeker, dit is mogelijk. Zodra we het vrijblijvend gesprek hebben afgerond, kan er gelijk een PT sessie worden ingepland.

14: Waar in Amsterdam zijn jullie gevestigd?

A: In Amsterdam West, in de wijk Bos en Lommer aan de Krelis Louwenstraat 1C02. De studio is vlakbij Station Sloterdijk, op 10 a 15 minuten loopafstand.

15: Ik wil graag het gratis e-Book downloaden maar beschik niet over Facebook, kan ik het gratis e-Book vooralsnog downloaden?
A: Stuur gerust een e-mail: info@dailyhealthandfitness.nl dan ontvang je het gratis e-Book per e-mail, geen enkel probleem!

16: Ik heb een vraag die hier niet noch elders op jullie website wordt behandeld. Hoe kan ik mijn vraag het beste stellen?
A: Je mag ons gerust al je vragen stellen via e-mail: info@dailyhealthandfitness.nl of telefonisch contact opnemen op 06 – 2126 3776. Via de mail kun je binnen 48 uur antwoord verwachten op al jouw vragen.